Македонските „експерти“ (конечно) го „открија“ она што го знае секој, без оглед дали се вози или го возат: нафтените деривати, кои сега се точат на бензинските пумпи, најмногу му одговараат единствено на стариот, истрошен возен парк. Прочитај ја целата поента

Следните две- три недели премиерот најави дека ќе им ги посвети на решавање на отворените прашања со ДУИ и ПДП. Со првите тој најави дека наредната недела ќе го финишира политичкиот дијалог.

Прочитај ја целата поента

По тврдењето на директорот на Агенцијата за вработување дека лично тој како службеник избришал 18.000 од стотиците илјади невработени, ќе биде повикан во полицијата. Од тоа зависи дали Стојче Тапанџиоски ќе биде кривично гонет.

Прочитај ја целата поента

На трибината, на која учествуваа експерти- енергетичари, беа изнесени интересни согледби, размислувања и ставови, од кои најголема заложба беше изградба на мали хидроцентрали. Тие се најдобриот начин да се ублажи недостигот на електрична енергија. Прочитај ја целата поента

Децентрализирана власт блиска до народот, е советот на американската амбасадорка Миловановиќ и европретставникот Фуере за локалната самоуправа, како еден од условите за влез во НАТО и ЕУ.

Прочитај ја целата поента

Организираниот криминал во Министерството за одбрана ги мести јавните набавки на компании со кои е поврзан, краде од продажбата на несуштинските објекти на одбраната и назначува свои кадри на раководни места.

Прочитај ја целата поента

До средината на мај Министерството за образование треба да ја потпише Седмата програма на ЕУ за истражување и технички развој, со која ќе се зголеми мобилноста на македонските научници и нивната соработка со научници од Европа.

Прочитај ја целата поента

Ако функцијата на една заедница, меѓу другото, не е и да влијае (заеднички) врз сопствените членови, особено за клучни прашања, проблеми, проекти, тогаш нешто не е в ред со самите цели на здружувањето односно на заедништвото.

Прочитај ја целата поента

„Историјата на човештвото без книгата и напишаниот збор, што како љубов се пренесувале низ вековите, ќе личеше на пустина. Патот помеѓу осамата, во која се пишуваат книгите, и колективната илузија дека „убавината ќе го спаси светот“ е бескрајно долг и неизвесен… Прочитај ја целата поента