Најосамена телефонска говорница

Телефонска говорница среде пустината Мојаве, во Калифорнија, станала толку популарна што морале да ја размонтираат; со своето ѕвонење им го пореметувала мирот на пустинските...

Лесно до развод? Ништо полесно. Само изберете и обидете се.

Во Канада е доволно жената да докаже дека гласното 'ркање на својот маж е еднакво на она на автомобил за трки и би добила...

Некои „леви“ нешта

„Леви“-„откачени“ или необични-бизарни, сеедно. Во секој случај, изборот е секогаш, буквално секој ден од богат пребогат. На Интернет има многу специјализирани сајтови за такви...

Зошто синиот џинс се прошива со портокалов конец?!

Портокаловиот конец, кој традиционално се користи при прошивање на Levi-совиот син џинс, првобитно е избран за да се совпаѓа со бојата на бакарните декоративни...

Вонземјаните се одамна помеѓу нас

Иако сѐ уште има многумина учени и лаици кои не веруваат дека човекот не е единственото свесно суштество во вселената, а уште помалку дека...

Колку е важен насловот на книгата?

Се чини, во нашево време сѐ повеќе. Можеби, кога е маркетингот во прашање, поважен е и од самата содржина (?!). Согледувајќи го неговото значење, британското...