Романтичната љубов и простувањето

Која е и каква релацијата помеѓу нив? Тие се меѓузависни? Можно ли е кај романтично вљубените да се случи нешто, сеедно големо или мало,...

Рецепт за среќа

Постои ли рецепт за среќа? Има ли секој од нас свој и можеме ли да им го препорачаме на други? Едно најново истражување укажа на...

Совршена жена-совршен маж

Има ли совршена жена и совршен маж? Во Велика Британија е спроведено истражување за карактеристиките на идеалната жена и идеалниот маж. Пред повеќе години од...

Љубовта и вљубувањето

Алхемичарите во стариот Египет верувале дека со малку додатен напор кој било материјал можат да го претворат во злато. Иако веродостојноста на таа теорија...

Стареењето и времето

Сѐ уште не постои чудотворен лек што би можел да ја спречи појавата на физичките симптоми на стареењето и да го продолжи човечкиот живот....

7 смртни женски гревови на секоја врска

Не морате да верувате дека се тоа. Ако сте направиле некој од нив, не значи дека сте грешни. Можеби имате лични такви двојно повеќе. Во...