Кратка историја на брадата

Совет за мажите: Пуштајте брада...доколку ви стои! Овој совет се однесува и на жените, се разбира формулиран поинаку: Дозволете му на вашиот сопатник или сопатеник да носи...

За убавите жени

Таа е предизвик, ја негира, ја ништожува рамнодушноста во нејзината пројава, изнудува восхит и одбрани зборови, радост и занес. Таа привлекува срамежливи и срамни...

Вредности- смисла на животот

Пренесуваме делови од книгата на Чедомир Ќупиќ „Политика и професија". Станува збор за мошне прецизни и јасни анализи, ставови и аргументи кои можат многу...
урбана трансформација графит urbana transformacija grafit

Уметноста на трансформацијата

Еден од живописните, а евтини начини да се оживи сликата на градот е урбаниот мурал. Освен тоа, муралите се мошне ефикасен начин на комуникација...

Подемот и падот на „царот на еротиката“

Бизнисменот, кој со експлицитна еротика му конкурираше на „умерениот“ Pleyboy заработи богатство и го стопи со низа погрешни деловни одлуки. Роберт Чарлс Едвард Сабатини Гучоне...

Идеја, идеја…

Официјални лица во ЕУ, задолжени за безбедноста во сообраќајот, се обидуваат да ја реализираат идејата за укинување на сообраќајните знаци, а што возачите и...