Црвенковски бара „разумна формулација“ како замена на БЈРМ

Претседателот на Република Македонија, Бранко Црвенковски, во Љубљана изјави дека Грција може во недоглед да предлага придавки и додавки како „горна, северна и вардарска“, но привремената референца може да се смени само со разумна формулација за заеднички прифатливо решение: